Ako sa cítiť (aj po pôrode) vždy sexy

25. 3. 2022 Flagranti

Táto otázka nám vŕta v hlave vždy, keď na Instagrame alebo blogu blikne nový príspevok od Lucie Hriešnej, autorky blogu My Secret Passion a knihy Môj tajný život, v ktorej približuje svoj predchádzajúci život luxusnej spoločníčky. Lucia je ale už aj mamičkou na plný úväzok. Aké to je a čo všetko sa pre ňu zmenilo sa dozviete z nášho rozhovoru.

U Vás, Lucia, bola táto vlastnosť určitú dobu nutnosťou, predpokladám. Ako luxusná spoločníčka ste museli nielen vyzerať sexy, ale rovnako sa tak aj cítiť. Z Vašich fotiek usudzujem, že táto potreba Vám ostala, je to tak? 

Máte pravdu, rada sa nielen cítim dobre, ale baví ma byť sexy. Možno slovo zmyselnosť je výstižnejšie, na verejnosti nemám rada „lacný“, prvoplánový štýl ponúkania sa, či už sa bavíme o obliekaní alebo líčení. Baví ma skôr rafinovanosť, hra rôznych detailov a materiálov, ktorá popustí uzdu fantázii a záleží už na každom, čo si predstaví ďalej.  

Ako to robíte a kde na starostlivosť o seba beriete čas? 

Asi ako každá mamička, kedykoľvek to ide. Náš syn vstáva naozaj skoro, takže v čase, keď väčšina ľudí obvykle vstáva, už mám hotových množstvo vecí, napríklad pleťovú masku, vyfúkané vlasy, make up, strečing, prípravu raňajok atď. Ale samozrejme ten spánkový deficit je potom poznať podvečer. Všetku starostlivosť o seba, do ktorej počítam aj cvičenie, mám už tak zabehnutú a zautomatizovanú, že nemám problém ju skĺbiť so starostlivosťou o malého. Horšie je to so všetkým, čo sa odohráva mimo domova, kam nemám možnosť vziať si syna so sebou. Niektoré aktivity, ako napríklad kozmetiku atď., som na chvíľku obmedzila. Vnímam to tak, že o pár rokov, keď už o moju prítomnosť deti stáť nebudú, budem môcť v skrášľovacích salónoch tráviť veľa času.

Snažíte sa ostávať atraktívna hlavne kvôli sebe, alebo kvôli partnerovi? 

Rozhodne kvôli sebe, muži prichádzajú a odchádzajú. Nič netrvá večne, dôležité je robiť veci pre seba, pre svoj dobrý pocit. 

Zmenilo sa niečo narodením Vášho syna? 

Asi všetko a nič😊. Samozrejme je to veľká zmena, ktorá bola plánovaná a veľmi sme sa na ňu tešili. Ale stále som to ja, zaujímajú ma a bavia rovnaké veci. Nemyslím si, že narodením potomka sa ľudia zmenia, aj keď sa to často hovorí. Podľa mňa skôr spánkový deficit, únava, či to, že už nemáte toľko času ako predtým, spôsobí, že si vyberáte, kedy a čomu sa budete venovať. Hocikedy sa ukáže, čo skutočne chcete, čo vás baví a čo napríklad niekto robil kvôli tomu, aby potešil alebo sa zavďačil druhým. Pokiaľ ste k sebe boli úprimní, nasledovali ste svoje potreby, sny a túžby, tak je tá zmena iba príjemná, pretože (aspoň za mňa) príchod bábätka do rodiny je neopísateľne krásny. Nedokázala som si predstaviť, koľko radosti, šťastia, čarovných momentov a svojim spôsobom aj naplnenia počas prvých týždňov so synom zažijeme.

Je niečo, čo by ste odporučili novopečeným mamičkám? Myslíte si, že je dôležité starať sa o seba za všetkých okolností? 

Ja si myslím, že je dôležité robiť to, na čo sa cítite. Nech už to pre kohokoľvek znamená čokoľvek. Ja sa rada cítim dobre, baví sa kozmetika, líčenie, všetky podobné dievčenské rozkošnosti. Je teda pravda, že vďaka permanentnému make-upu, na ktorý nedám dopustiť, sa de facto líčiť nemusím, ale mám rada zjednotenú a prežiarenú pleť, ľahký make-up som mala aj v pôrodnici. Keď som sa na druhý deň prezliekla z nemocničného eráru a nalíčila sa, hneď mi bolo stopercentne lepšie. 

Ale je to individuálne, rovnako ako to, čo pod slovom starostlivosť vlastne vnímate. Za mňa tam patrí aj starostlivosť o našu telesnú schránku, vrátane zdravej stravy, cvičenia a rôznych potravinových doplnkov. Preto som s týmto všetkým začala už v šestonedelí. To, že som sa vrátila ku všetkému, čo mám rada, mi pomáhalo cítiť sa dobre. A vlastne možno aj vďaka tomu som nemala pocit, že sa mi úplne zmenil život.

Moje jediné odporúčanie je nájsť si čas na správny pohyb, strečing, posilňovanie panvového dna alebo napríklad aj fyzioterapiu, pokiaľ je treba. Čím skôr budete fit, tým viac si budete užívať nielen čas s bábätkom, ale aj s partnerom, čo je zase dôležité pre domácu pohodu.

Viete si predstaviť, že to takto budete mať, aj keby ste sa ako rodina ďalej rozrástli?

Určite, pretože taká som. Nemám to nastavené tak, že niečo robím, pretože musím. Robím to, pretože ma to baví a teší. V závislosti od toho, kedy k nám príde ďalšie bábätko, buď ešte viac zrýchlim, pretože vďaka synovi vidím, že sa všetko dá zvládnuť oveľa rýchlejšie, než mi to trvalo pred ním, alebo budem viac využívať pomoc – s dvomi a viacerými deťmi už asi nebude možné všetko stíhať. Uvidíme. Podľa mňa všetko ide, keď sa chce, vždy je nejaká možnosť alebo spôsob, ako si to zariadiť.

Už pred pôrodom ste sa starostlivo pripravovali na to, čo bude potom. Prekvapilo Vás v niečom Vaše telo? 

Patrím medzi typy ľudí, ktorí sa radi pripravujú na všetko vopred, ale je pravda, že v tomto prípade môžete načerpať veľa informácií dopredu, ale aj tak do poslednej chvíle nebudete vedieť, čo využijete a čo nie. Ako som písala na blogu, trošku ma popôrodná forma zaskočila. Nemyslím vizuálnu stránku (nečakala som, že deň po pôrode budem vyzerať ako pred otehotnením), ale miera bolesti, dĺžka hojenia aj povolené panvové dno ma celkom nepríjemne zaskočili. Už pred pôrodom som mala doma nachystané tabletky proti bolesti, dubovú kôru a trenažér Perifit. Úprimne, dúfala som, že ani jedno z toho nebudem musieť vytiahnuť. Čo sa bohužiaľ nestalo, využívala som všetko naozaj hojne… 

Akú rolu vo Vašom živote hrá sex? 

Veľmi dôležitú. Nie som nymfomanka, aj keď už som sa to o sebe párkrát v reakciách na svoj blog dočítala. Iba si rada užívam milostné hrátky so všetkým, čo k tomu patrí. Baví ma skúšať, experimentovať a zažívať najrôznejšie druhy vyvrcholení. Keď budete dobre poznať svoje telo a jeho potreby, tak napríklad aj s pomocou rôznych erotických pomôcok zažijete rozličné vyvrcholenia. Je to cesta poznania, ktorá je pre mňa osobne fascinujúca a dúfam, že aj nekonečná 😊. Osobne rozlišujem „vypínacie“ orgazmy, ktoré vás vystrelia do nadgalaktických výšin a z ktorých po pár sekundách odpadnete do ľahkej kómy, či naopak vyvrcholenia, ktoré vás nabudia, prebudia a dodajú vám veľa energie. Keď sa s tým naučíte pracovať, je to nielen príjemné, ale aj výhodné pre bežné dni, napríklad aj tie na materskej.

Čo si myslíte, že muži obdivujú na ženách najviac? Čím ste si ich dokázali vždy získať? 

Jej, to keby som vedela … Páni si vyberajú spoločnosť predovšetkým na základe fotografií, ale aj podľa ďalších informácií, ktoré má daná spoločníčka uvedené v profile. Tým už je vopred dané, že vás oslovujú muži, ktorým sa páčite. Nikdy to nie je o tom, že zaujmete všetkých.

Ako som spomínala už na začiatku, na nezáväzných milostných schôdzkach ma baví tá ľahkosť, hravosť, rafinovanosť. Možnosť hodiť pravidlá všedných dní za hlavu, flirtovať, nespútane si užívať a nemusieť riešiť, čo bude potom, či vôbec nejaké potom bude. Takže okrem vzhľadu možno aj týmto prístupom.

Aké sú Vaše ďalšie plány do budúcnosti? Chystáte teraz niečo, napríklad napísanie ďalšej knihy, alebo sa naplno venujete rodine? 

Naša rodina, hoci zatiaľ trojčlenná, je môj hlavný a dlhodobý plán. Ostatné aktivity sa snažím voliť tak, aby som bola spokojná nielen ja a môj muž, ale predovšetkým malý. Keďže som si dlhú dobu užívala a trúfnem si povedať, že v mnohých oblastiach aj viac, než je bežné, nemám veľkú potrebu tlačiť niečo nasilu a na úkor malého.

Už dlhú dobu mám rozpísaný e-book, taký guide book pre Hriešne dievčatá, ale na jeho dokončenie by som potrebovala nielen trošku viac času, ale aj pár hodín spánku navyše 😊. Rovnaké je to aj s knižkou, tému mám v hlave, ale aktuálne nemám priestor na písanie dlhšieho textu. Som rada, že sa stíham venovať blogu, pretože písanie článkov, postovanie fotiek a testovanie erotických hračiek alebo bielizne ma neskutočne baví.

Najčítanejšie články

Hľadáte odbornú pomoc? Vieme, na koho sa obrátiť.


Tu si môžete vyhľadať fyzioterapeuta, ktorý sa venuje panvovému dnu, rehabilitáciám v tehotenstve a podpornej starostlivosti vo vašom okolí.